Fredrik Carlund, Optidev och Ulrica Phillips,Postnord

Postnord och e-handeln levererar samma dag med Optidevs teknik

Under nästan ett års tid nu har Postnord kört en pilot på tjänsten SameDay där varan levereras samma dag som beställningen läggs. Nu finns tjänsten tillgänglig för e-handlare över hela Sverige. Optidev ligger bakom tekniken som möjliggör att kunden kan följa sitt paket i realtid och få specifik leveranstid.

Fredrik Carlund som är Key Account Manager på Optidev.
– Genom vår teknik kan den som har näthandlat följa sitt paket på en karta i realtid samt få en ETA och se antal stopp innan paketet levereras, säger han.

Förutom den nya tekniken för SameDay, har Optidev levererat handenheterna som Postnords alla chaufförer använder samt utvecklat appen i hårdvaran. Optidev har även levererat tekniken som möjliggör att Postnord kan fjärrstyra och fjärruppdatera alla sina mobila enheter.

Ulrica Phillips, Product Manager för MyPack Home & SameDay på Postnord.
– För att Postnord i detta fallet skulle kunna leverera paket med ett nytt spännande interface gentemot slutkonsument, var förutsättningen att våra samarbetspartners levererar de nya tekniska lösningarna till oss, vilket Optidev har gjort. Vi är väldigt nöjda och ser fram emot ett fortsatt givande samarbete, säger hon.

Kartfunktionen kommer i första hand att erbjudas i samband med Postnords SameDay-leveranser för att framöver även erbjudas på Postnords övriga leveranser.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-11 15:30
Kategori: Nyheter
Taggar: e-hamdel. Optidev PostNord SameDay