LEYLAND producerar den 10 000:e DAF-lastbilen med kaross från fabrik

LEYLAND Trucks har tillverkat sin 10 000:e PACCAR-kaross från fabrik byggd på en särskild produktionslinje vid den brittiska produktionsanläggningen. Detta ses som en viktig milstolpe för det interna karossprogrammet för design, tillverkning och installation av premiumbox-, Aerobody- och gardinkapellkarosser.

PACCAR-karossprogrammet är ett unikt erbjudande bland lastbilstillverkare och finns tillgängligt på 4×2-chassier i DAF LF- och CF-modellserierna, står det i pressmeddelandet. Kunder som Royal Mail har dragit nytta av fabrikskarossprogrammet sedan det introducerades 2007.

Programmet omfattar box-, Aerobody- och gardinkapellvarianter från fabrik med många alternativ för exempelvis längd, höjd och bredd, baklyftar och belysning samt omfattar kundspecifika krav som kan utökas till fullständig slutförande inklusive en komplett fordonslackning och profilering.

Mottagaren av det 10 000:e fordonet är Hallam Express som är operatör i Storbritannien, Sheffield. Det är en 12,0-tons DAF LF 180 med gardinkapell.
– Vi var mycket nöjda med hur ett komplett fordon togs fram genom vår DAF-återförsäljare. Den fabriksmonterade karosslösningen garanterar utmärkt kvalitet och minskar ledtiden avsevärt. Det är en äkta allt-i-ett-service, avrundar säger David Simpson, Hallam Express VD.


Om artikeln

Publicerad: 2020-03-05 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Trucks Leyland Paccar Storbritannien