Fysiska utbildningar inom fordonsteknik via webinar

I kölvattnet av Covid-19 kommer nya initiativ. ProMeister ställer om sina fysiska kurser inom fordonsteknik till webinar där utbildare och kursdeltager möts via video över nätet. Första webinariet som erbjuds är ATI 2020 där ProMeisters utbildare berättar om aktuell teknikinformation, nyheter i branschen och svarar på kursdeltagarnas frågor direkt online.

Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions säger att de tar detta initiativ för att fortsatt leverera rätt kompetens till Sveriges fordonstekniker. Första webinariet kommer finnas tillgängligt att anmäla sig till innan mars slut och det blir kursen ATI 2020. ATI står för aktuell teknikinformation som är en orientering i den allra senaste tekniska utvecklingen samt annan information som är bra att känna till om fordon- och mobilitetsbranschen.

ProMeister erbjuder fordonstekniska webbkurser och fysiska utbildningar inom flera områden. De fysiska utbildningarna består vanligtvis av både teoretiska och praktiska moment men med anledning av coronaviruset, är de fysiska utbildningarna flyttade. Istället arbetar ProMeister nu med att ta fram fler webbkurser och omvandla flera utbildningar till webinar.

Anders Forslund är glad över att de lyckats göra omställningen snabbt och han säger att de får positiv feedback från utbildningsdeltagarna och att verkstäder hör av sig för att vara först ut att testa konceptet.
– Den tekniska utrustningen som behövs för att delta, är en dator med webbkamera samt ett headset. Det är bra om alla kan se och höra varandra i samband med de frågor och dialoger som kan dyka upp under webinariet, säger avrundar han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-24 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Corona Covid-19 Fordonsteknisk Utbildning ProMeister Webinar