Brittiska transportarbetares barn får gå till skolan

Brittiska transportarbetare är med på den brittiska regeringens nya lista över personer som bedöms ”kritiska för att kunna bemöta Covid-19” och vars barn därför kommer att prioriteras för att fortsätta gå i skolan.

Skolorna uppmanas för närvarande att fortsätta ta emot ett begränsat antal barn som antingen inte kan tas omhand hemma eller vars föräldrar är centrala för att hantera effekterna av pandemin, läser vi i Motor Transport.

Regeringen sade att listan inkluderar ”de som kommer att hålla luft-, vatten-, väg- och tågpassagerar- samt godstransporterna fungerande under Covid-19:angreppet. Det inkluderar även de som arbetar med transportsystem genom vilka leveranskedjor hanteras.

Nyheten kommer efter att RHA:s vd Richard Burnett lovordat den positiva responsens från transportsekreterare Grant Schapps som vill sätta upp en rad åtgärder för att stödja transportindustrin under krisen.

Richard Burnett har regelbunden kontakt med Grant Schapps och är säker på att han förstår omfattningen av problemet.
– Schapps har varit en frisk fläkt efter sin föregångare och visar att regeringen erkänner att transporter är en mycket viktig industri liksom den personal som arbetar i densamma, säger han till Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-20 13:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid-19 Skola Transportindustrin