Danska transportministern Benny Engelbrecht på besök på Blue Waters terminal. Foto: Blue Water

Blue Water Shipping och SpaceInvader gör grönare transporter grönare

Tillsammans har de båda presenterat en gemensam klimatsatsning för den danska transportministern Benny Engelbrecht. Godstransporter är en sektor där extra hårt och kreativt arbete måste göras för att uppfylla Danmarks klimatmål, anser de.

De kommande rekommendationerna från danska regeringens klimatpartnerskap inväntas med spänning i transportsektorn. Redan innan dessa kommer, har Blue Water Shipping och SpaceInvader bildat ett klimatpartnerskap och har därmed visat handling bakom sina respektive klimatambitioner.

Med ett antal ”Go Blue” -initiativ, kommer Blue Water inte bara att förbättra sitt eget miljö- och klimatavtryck och ekonomiska resultat, utan även deras kunders, skriver de i pressmeddelandet.

Fredagen den 6 mars besökte transportminister Benny Engelbrecht Blue Waters terminal i Taulov för att träffa de två klimatpartnerna och se deras gemensamma initiativ i drift.

Även om både logotypen och färgen är blå, är målet att bli grönare och samtidigt förbättra resultatet.

Blue Water arbetar därför intensivt för att hitta nya hållbara initiativ både internt och för sina kunder. Ett av initiativen är klimatsamarbetet med SpaceInvader som har utvecklat ett transportsystem som gör det möjligt att transportera fler pallvaror i varje lastbil genom dubbelstapling.

SpaceInvader har utvecklat ett unikt och patenterat transportsystem. Lösningen möjliggör dubbelstapling av pallgods så att lastutrymmet höjd utnyttjas optimalt och mer gods får plats. SpaceInvaders modulära pallstativ passar en standard EUR-pall.

Under de senaste månaderna har Blue Water Shipping och SpaceInvader arbetat för att etablera ett samarbete och partnerskap som initierar ett antal konkreta initiativ i Blue Waters leveranskedja. Detta är en del av företagets klimatsatsning ”Go Blue”. Syftet med partnerskapet är att införa SpaceInvader-lösningen både i Blue Waters interna leveranskedja och hos utvalda kunder.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-09 09:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Blue Water CO2 Dubbelstapling Klimat SpaceInvader