Årstiderna lovar att ha ett CO2-räkenskap i balans från och med 2020.

Årstiderna väljer hemleverans med Best Transports lastcyklar

Genom ett samarbete med Best Transport rycker det ekologiska matkasseföretaget Årstiderna allt närmre sitt mål om att i år ha en klimaträkenskap i balans. Nu kan Årstidernas kunder i centrala Göteborg få sina matkassar levererade hela vägen hem till dörren med lastcyklar från Best Transport.

Det ekologiska matkasseföretaget Årstiderna har sedan starten haft hållbarhet, miljö och ekologi på sin agenda. År 2020 är året då företaget ska ha en klimaträkenskap i balans, vilket innebär att företaget ser över sin klimatpåverkan i alla led. Från och med 1 mars 2020 levereras Årstidernas matkassar till kunder som bor i centrala Göteborg med Best Transports lastcyklar.

Med Best Transports lastcyklar kombineras fördelarna med att kunna erbjuda snabba och bekväma hemleveranser med att kunden samtidigt gör ett smart miljöval. Cykeldistributionen, som utgår från Best Transports terminal på Mejerigatan, frigör samtidigt ytor och minskar trafikträngseln i innerstaden.

Kort fakta om lastcykeln
– Drivs till 100% av el
– Endast 86 cm bred (smalare än trehjuliga familjelastcyklar)
– Klarar en volym upp till 1 m3
– Har ca 5 mils räckvidd
– Inbrottssäker container som är designad att klara av väder och vind

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-04 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Årstiderna Best Transport CO2 Klimatpåverkan Lastcyklar