B Anderssons första bil år 1926 med farfar Agard.

Tempcon Group förvärvar B Andersson & CO Åkeri AB

Tempcon Group stärker sin ställning på den svenska marknaden med det senaste förvärvet av B Andersson & Co Åkeri AB i Göteborg. Affären omfattar hela B Anderssons verksamhet med såväl inrikes- och utrikestrafik som terminalverksamhet.

B Andersson & Co har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1914. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med såväl nationell fjärrtrafik som transporter till och från Norge, Danmark och Finland samt Baltikum. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i Göteborgsregionen och på Västkusten med bas i två terminaler i Göteborg för kylt och fryst gods såväl som torrt.

B Anderssons har en omsättning på cirka 100 miljoner kronor, drygt 50 anställda och en fordonspark om 18 ekipage. För Tempconkoncernen innebär nyförvärvet en stark etablering i Göteborg med lokal närvaro samtidigt som erbjudandet till marknaden utökas med tjänster utanför Sveriges gränser.

Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group.
– B Anderssons är en viktig pusselbit för vår koncern och det känns väldigt bra att kunna knyta ett så välrenommerat och anrikt företag till vår familj. De tillför både spetskompetens inom nya verksamhetsområden samt ytterligare geografisk täckning för Tempcon, säger han.

Bo Andersson, vd på B Anderssons åkeri, säger att det känns som ett naturligt steg att bli en del av Tempcon Group då man under många år samarbetat med flera av dotterbolagen inom Tempcon Group.
– I en allt tuffare bransch känns det stabilt att vara en del av Tempcon inför framtida utmaningar samtidigt som vi kan utveckla verksamheten ytterligare, säger han.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i fjärde generationen, Bo Andersson och Gunilla Thörn-Olsson, som i samband med transaktionen även blir delägare i Tempconkoncernen.

Om artikeln

Publicerad: 2020-02-26 09:35
Kategori: Nyheter
Taggar: B Andersson & CO Göteborg Tempererad Logistik Tempon Group