JOST Plug & Play – för däcktrycksövervakning

Vid utställningen Solutrans i Lyon visade tyska Jost sitt nya Plug & Play-system för däckstrycksövervakning. Något som bland annat ska öka däckens livslängd eftersom rätt däckstryck minskar slitage, men också bränsleförbrukning och oplanerade stopp.

Det är ett system där Jost egna DCA-axelsystem till nytillverkade släpvagnar eller semitrailers är förberedda med slangar, kopplingar och förskruvning för en av kunden vald hårdvara för kontroll och automatisk pumpning av däcken. Plug & Play uppges kunna kopplas in direkt.

Som alternativ till separat lufttank finns en färdig lösning med Jost egna DCA Airmasteraxlar där tryckluften lagras inne i själva axelhuset.

Foto: Jost

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-26 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Däcktrycksövervakning Jost Produktnyheter