Smart ploglampa från Strands håller linsen isfri

Den mörka årstiden är på intågande och på många håll förbereder sig nu vinterväghållarna för ”snösvängen”. På flera platser har man redan plogat sig igenom årets första snö. Den som kör i mörker vet värdet av bra belysning. Strands Lighting Division bidrar till att lysa upp tillvaron, bland annat genom sitt senaste tillskott i hyllan för plogbelysning, Alaska.

Alaska har en modern design och inuti den IP67/69K-klassade armaturen hittar vi LED-dioder från Osram och Cree som tillsammans levererar såväl hel- som halvljus samt positionsljus och blinkers.

Strands förklarar i ett pressmeddelande att lampan är framtagen för att ge maximal synlighet oavsett väder, samtidigt som stort fokus ligger på design. Allt för att passa in på dagens moderna fordon. Särskilt användbar är den på snöröjningsfordon där plogbladet normalt täcker den vanliga huvudstrålkastaren.

Att snö och slask biter sig fast på lyktglasen, i synnerhet på LED-lampor, kan vara ett problem, och kanske framförallt då på snöröjningsfordon. På Alaska har man löst det genom en termostatstyrd värmelins som startar automatiskt vid fem grader, helt utan manuell hantering av föraren.


Samtliga funktioner är fullt
E-godkända med ett referensnummer på 17,5. Den är universell och kan monteras på både vänster- och höger sida av fordonet. Fästet kan monteras i botten eller på baksidan, vilket skapar möjligheter och gör installationen enkel.

Som slutnot kan nämnas att alternativa, E-märkta plogbelysningar (både LED och halogen) med olika funktioner och i olika utföranden även erbjuds till exempel av Comp-Lux, 24 meter, Abkati, HBA Fordonsteknik, med flera.

På Proffs hemsida, under fliken ”Branschens Hemsidor” hittar du direktlänkar till flera företag som erbjuder fordonsbelysning av olika fabrikat och modeller!

Foto: Strands Lighting Division

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-10 14:11
Kategori: Nyheter
Taggar: 24 meter Abkati Alaska Comp-Lux HBA Fordonsteknik AB Plogbelysning Produktnyheter Strands Lighting Division