Rekordmånga 112-samtal om trafikolyckor i Karlskrona

Under september tog SOS Alarm emot 22 larmsamtal till 112 gällande trafikolyckor i Karlskrona kommun, vilket är fler samtal per invånare än någon annan månad de senaste fyra åren. Det motsvarar 3,3 samtal per tiotusen invånare vilket är ovanligt mycket och det kan jämföras med hela landets snitt under september som var 2,2.

Kör du i Karlskronatrakten, kanske lite extra uppmärksamhet kan vara på sin plats. I alla fall om man läser siffrorna för trafikolyckor under september månad.

Gunnar Bergström på SOS Alarm.
– Det ökade antalet trafikolyckor kan naturligtvis ha många olika anledningar, men generellt sett så ökar antalet trafikolyckor med den allt mörkare årstiden. Dels beror det på ökade viltolyckor och dels på vädret med regn, dimma, frost och lågt stående sol, säger han.

Som trafikolyckor räknas här alla larmsamtal till 112 som gäller trafikolycka för fordon och spårbunden trafik. Statistiken utgår från SOS Alarms operativa system och presenteras varje månad via den nya plattformen SOS Inblick som innehåller 112-uppgifter för landets samtliga kommuner.

Läs mer om samtalsstatistiken för trafikolyckor i Karlskrona kommun här.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-15 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: 112 SOS Alarm Trafikolyckor