Prispallen efter tävlingen i Skövde. Från vänster: Benjamin Hansson, Lindeskolan - Daniel Kvist, Vreta utbildningscenter och Viktor Gunnarsson, Viskastrandsgymnasiet. Foto: Evelina Carborn.

Daniel Kvist vann kvaltävling till Yrkes-SM i Skövde

Den 17 oktober avgjordes den andra kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen som hölls i Skövde var den andra av tre och dagens vinnare blev Daniel Kvist med 126 poäng. Daniel går sista året på Vreta utbildningscenter inriktning transport och har i och med segern idag kvalificerat sig till Yrkes-SM i Helsingborg 2020.

På andra plats kom Viktor Gunnarsson, Viskastrandsgymnasiet i Borås, fem poäng efter Daniel med 121 poäng. På en hedrande tredjeplats kom Benjamin Hansson från Lindeskolan i Lindesberg med 114 poäng.

Även Daniel fick den klassiska ”vinnarfrågan” om hur det känns.
– Nu känns det jättebra! Jag tyckte att det gick lite från och till under dagen så jag trodde inte jag skulle vinna, säger han.

Varför tror du att du vann?
– Jag går på en jättebra utbildning. Det är den bästa skolan man kan tänka sig. Sedan skulle jag säga att jag har min familj att tacka. Min pappa har ett åkeri, så jag är på sätt och vis uppväxt med detta. Man kan nästan säga att jag tränat sedan jag var liten, säger en glad Daniel Kvist.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-18 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: TYA; Volvo Lastvagnar Vreta Utbildningscenter Yrkes-SM