Peter Jacobs (i mitten), har utsetts till DAF Driver Challenge Champion i helgen.

Peter Jacobs vinnare av DAF Driver Challenge 2019

Tävlingen öppen för alla oavsett märke de kör till vardags

Peter Jacobs från Belgien har utsetts till "DAF Driver Challenge Champion 2019" i helgen. I en spektakulär internationell final på Goodyear-testbanan i Luxemburg tävlade 18 kandidater från hela Europa om denna eftertraktade titel. Andra och tredje platsen gick till Nerijus Vitkauskas från Litauen respektive Miroslav Svoboda från Tjeckien.

Europas bästa lastbilschaufför Jacobs (32), som är förare för Alders Bulk Logistics till vardags säger såhär.
– Konkurrensen var så otroligt stark att min vinst kom som en total överraskning.

Klart känslomässigt säger han att den nationella finalen var tillräckligt tuff, men de var verkligen tvungna att utmana sig själva här.
– Testen med lastbilar och släpvagnar var oerhört utmanande och de skriftliga tester som vi var tvungna att göra inom teknik, lagstiftning och förordningar var också tuffa. Vissa säger att jag har ett enkelt jobb, men det är långt ifrån verkligheten. Därför vill jag tilldela denna utmärkelsen till alla mina mycket professionella kollegor som trafikerar vägen varje dag, säger Peter Jacobs.

DAF Driver Challenge-tävlingen startades med nationella evenemang i 30 länder förra våren med över 1 000 tävlande, vilket ledde till den internationella finalen förra helgen för vilken endast de 18 bästa lastbilförarna deltog i.

En jury på sex personer övervakade noggrant konkurrenternas prestation, med stöd av en grupp kontrollanter från den europeiska fordonskontrollorganisationen Dekra. DAF letade efter den allra bästa chauffören, så deltagandet i DAF Driver Challenge var öppet för alla, oavsett vilken lastbilsmärke som normalt körs.

VBG onspot

Harry Wolters, DAF Trucks president och juryordförande.
– Den här finalen har återigen bekräftat att en utmärkt lastbilschaufför behöver en stor skicklighet. Det kräver mycket kunskap, erfarenhet och färdigheter för att öka prestandan hos en lastbil till dess maximala. Vi känner verkligen att lastbilsförare förtjänar att vara på ett podium och att firas för de utmaningar de möter dag in och dag ut. Med International DAF Driver Challenge ger vi dem plattformen för att visa upp sina färdigheter och kunskaper. Juryn var imponerad av de engagemang och de rättänkande kandidaterna som kunde visa sin talang, även under finalens extrema tryck, säger han.

Richard Zink, chef för marknadsföring och försäljning och styrelseledamot i DAF Trucks.
– I årtionden har vi byggt lastbilar som erbjuder marknadsledande förarkomfort och har ett brett utbud av teknologier utformade för att stödja förare varje dag, men det är föraren som låser upp ett fordons verkliga potential. Det var imponerande att se de bästa förarna visa sin exceptionella körkompetens bakom ratten på våra branschledande fordon, säger han.

Juryn bestod av sex medlemmar:
Sabine Schmitz, tysk racerförare BMW och Porsche, Top Gear
Ellen Lohr, tysk racerförare NASCAR, DTM och Dakar
Michael Bleekemolen, tidigare holländsk F1-pilot, tävlar i NASCAR
Harry Wolters, President DAF Trucks, ordförande för juryn
Renaud Dehillotte, marknadschef DAF Trucks
Matthias Stenau, vice President Global Accounts DEKRA

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-30 13:17
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Driver's Challenge 2019 Nordic Truck