Nordic Truckcenter öppnar nordiskt huvudkontor i Malmö

Nordic Truckcenters nordiska satsning tar nu ytterligare ett steg. Vid halvårsskiftet flyttar huvudkontoret från Markaryd till Malmö och inviger ett nytt, gemensamt servicecenter för den nordiska koncernen.

Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter berättar att de startar sitt servicecenter på Baltzargatan i centrala Malmö, men räknar med att ha en ny, komplett anläggning för försäljning och service före årets slut.
– Då flyttar vi dit huvudkontoret där vi samlar ekonomi och administration för hela norden. På så vis kan vi erbjuda kunderna ännu bättre service, säger han.

Nordic Truckcenters är generalagent för lastbilsmärket DAF i Sverige, Norge och Finland. DAF är näst största lastbilsmärket i Europa och ingår i den amerikanska koncernen PACCAR.
– Nu intensifierar vi vår satsning på en nordisk koncern och skapar Nordic Truckcenter Group AB med huvudkontor i Malmö. Tidigare har ekonomi och administration varit utspridd i de olika länderna, säger Mattias Nilsson.

Den ursprungliga verksamheten i Nordic Truckcenter AB blir kvar i Markaryd där de kommer att utöka koncernens utrustningsverkstad.

CFO för det nya huvudkontoret blir Karin Thunström som har arbetat som redovisningschef (CAO) på Nordic Truckcenter Group sedan i oktober. Hon har magisterexamen i ekonomi från Lunds universitet och har tidigare arbetat på KPMG som auktoriserad revisor i elva år.

Karin Thunström säger att hon från sitt tidigare arbete har stor erfarenhet av stora globala koncerner och även bolag som likt Nordic Truckcenter rapporterar till en global koncern.
– Jag ser nu fram mot min nya roll som CFO – det är väldigt inspirerande att jobba med drivna och engagerade kollegor på ett bolag där det händer så otroligt mycket och där det är korta beslutsvägar, säger hon.

För att understödja den nya, nordiska satsningen gör Nordic Truckcenter även förändringar i styrelsen, där Karin Thunström kommer att ingå tillsammans med Mattias Nilsson och styrelseordförande Jan Anker. Han är vd och ägare för Nordic Truckcenters moderbolag Royal A-ware, ett holländskt konglomerat vilket har sin huvudsakliga verksamhet inom livsmedelshandel och transport.


Om artikeln

Publicerad: 2019-07-01 09:27
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Huvudkontor Lastbilsservice Mattias Nilsson Norden Nordic Truckcenter Paccar