Brittiskt åkeri bötfällt för dödsolycka

Ett brittiskt åkeri i Cambridgeshire har av Peterborough Crown Court bötfällts med 180 000 Pund plus övriga kostnader när en anställd dog efter att ha blivit påkörd av en lastbil på åkeriets anläggning i Cambridgeshire. Olyckan kunde ha undvikits, säger doms

Lastbilschauffören som kör för Camgrain Stores i Linton, såg inte personen som kom gåendes från företagets kontrollrum över planen när olyckan inträffade. Lastbilen körde på mannen som fick dödliga skador.

Utredningen visar att Camgrain Stores inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att fotgängare och fordon skulle kunna röra sig på ett säkert sätt på platsen. Bland annat hade inte åtgärder vidtagit för att förhindra anställda att gå på områden där stora fordon rör sig.

Företaget erkände sig skyldiga till att ha brutit mot lagar rörande hälsa och säkerhet på arbetsplatsen och dömdes därefter till böter på 180 000 Pund och ytterligare kostnader om 20 000 Pund, står det i Commercial Motor.

HSE- inspektören (hälsa, miljö, säkerhet) Stephen Faulkner.
– Att bli påkörd av ett fordon är en av de vanligaste dödsolyckorna på arbetsplatser. Detta var en tragisk olycka som kunda ha undvikits om företaget vidtagit enkla åtgärder, säger han.

Händelsen har likheter med olyckan på Byggmax i Falköping hösten 2018 då en chaufför från Mina’s Åkeri skadades allvarligt. På olycksplatsen rörde sig besökare fritt och kunde störa truckförarens arbete. Skillnaden på denna olycka och den brittiska, är att det brittiska företaget tog sitt ansvar.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-11 09:48
Kategori: Nyheter
Taggar: Byggmax Camgrain Stores Dödsolycka Lastbilsolycka