Övergivna polska ekipaget i Lerum borta

Ekipaget överges mitt på vägbanan, polisen beslutar om en kortförflyttning till en närliggande informationsplats och det sätts böter på både dragbilen och trailern. Kommunen avvaktade sedan och nu är ekipaget borta.

Ett övergivet, polskt trailerekipage övergavs på vägbanan på Kolbarydsvägen vid Hulanmotet utanför Lerum. Polisen ordnar den 21 maj förflyttning till den närliggande informationsplatsen, men någon ägare till vare sig dragaren eller trailern kan de inte finna då tillgången till andra EU-staters register är begränsad.

Bogseringsbulten satt kvar i fronten på dragaren varför det kan antas att ekipaget bogserats till platsen där den sedan övergivits.

Kommunen lät den stå kvar där. Varför tog ni inte hand om den och låste in ekipaget så att den som gör anspråk på det, hade fått betala de kostnader som uppstått i samband med händelsen?
– Tar kommunen hand om fordonet, får vi även ta hand om skulderna som kringgärdar ekipaget, förklarar en representant på Lerums Vägenhet. Dessutom måste vi låta den stå kvar i sju dygn innan vi kan agera vidare.

Nu behöver kommunen inte agera eftersom ekipaget försvann av sig själv, lämnandes efter sig kostnader för bland annat bärgning.

Wabco

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-10 12:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Bärgning Lerum Polisen Trafikhinder Transportfusket