Det finska ekipaget landade i diket efter att ha rammat lastbilen med byggmateriel.

Dåligt säkrad last ledde till sju timmars trafikkaos på E6

En chaufför som skulle distribuera byggmateriel ställde till med stor oreda på E6 i onsdags. Den dåligt säkrade lasten resulterade i en trafikolycka som kunde fått katastrofala följder, men som turligt nog slutade med enbart materiella skador. Och en längre tids avstängning av motorvägen.
Efter att olyckan inträffat, bildades det snabbt långa köer på E6.
Efter att olyckan inträffat, bildades det snabbt långa köer på E6.

Strax efter klockan 10.00 på onsdagsförmiddagen den 5 juni inträffar en trafikolycka på motorvägen i norrgående riktning strax före kontrollplats Långeberga vid Helsingborg.

En chaufför i färd med att transportera byggmateriel hade inte säkrat sin last tillräckligt, vilket gjorde att godset ”vandrade” på flaket. Chauffören löste det genom att då och då stanna till för att rätta till lasten.

Mellan Helsingborgs södra infart och kontrollplats Långeberga ansåg chauffören att det var dags att knuffa lasten i rätt position och han stannade därför på vägrenen.

Några minuter senare närmar sig en finskregistrerad långtradare, men chauffören uppmärksammar den stillastående byggvarutransporten för sent och rammar den i vänster bakände.

VBG onspot


Därefter går det finska
ekipaget av vägen och landar i det förhållandevis djupa diket. Inga människor kom till fysisk skada, däremot fick motorvägen stängas av i flera timmar och kunde öppnas först vid 18-tiden.

Kritiska trafikanter har hört av sig till Proffs och haft synpunkter på hur avstängningen genomfördes.
– Det uppstod rejält långa köer. I sydlig riktning ända ner till Landskrona. Rena kaoset runt den parallella vägen, Österleden som dessutom har en trafikljusreglerad korsning. Och inte en enda förvarning om avstängningen, säger en läsare till tidningen.

Kritiken om avstängningen skickar vi vidare till Trafikverket.

Trafikpolis Sören Johansson, som var en av flera poliser på plats, summerar olyckan.
– Allt detta elände enbart på grund av att en förare struntat i att säkra sin last ordentligt, suckar han.

Budi 2021

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-11 16:09
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Trafikolycka Trafikpolisen Vägavstängning