Volvo lanserar förlängd version av XL – till FH och FH16

En betydligt större och bekvämare säng och 600 liter mer utrymme. Det är resultatet när Volvo Lastvagnar nu introducerar Globetrotter XXL för Volvo FH och FH16 – en förlängd version av den befintliga XL-hytten.

Genom att flytta den bakre väggen 25 cm längre bak samt förstärka med extra C-stolpar har Volvo Lastvagnar adderat 600 liter extra yta i den nya XXL-hytten, utan att kompromissa med de tuffa säkerhetskraven. Den nya hytten väger dessutom bara 145 kilo mer än den befintliga XL-hytten.

Den nya sängen blir nu 25 cm bredare och hela 13 cm längre än sin föregångare. Övre delen på varje resårfjäder i den nya madrassen är innesluten i ett avlastande polyeterskum som anpassar sig till förarens kropp.


Sängen går att beställa
med en höj- och sänkfunktion som ytterligare ökar flexibiliteten och komforten.
– Det här är vår rymligaste och bekvämaste hytt någonsin. Den ger förare som ligger ute i flera nätter möjlighet att ta med sig fler personliga tillhörigheter och dessutom få en riktigt god nattsömn. Det är viktigt, eftersom en utvilad förare är en produktiv och säker förare, säger Johan Selvén, försäljningschef för Volvo Lastvagnar Marknad Sverige.

Förvaringsfacken under sängen får 50 liter extra yta vardera. Facken nås enkelt både inifrån och utifrån hytten.

Den nya XXL-hytten finns att beställa från och med vecka 11 2019, initialt till dragbilar med axelkonfigurationen 6×2 och 6×4.


Om artikeln

Publicerad: 2019-05-06 10:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Produktnyheter Volvo Lastvagnar XXL