”Paketregn” när tull och polis öppnade Postnord-trailer

När personal från gränspolisen och tullen under tisdagen öppnade en plomberad, danskregistrerad trailer för att ta sig en titt på godset så bokstavligt talat haglade paketen ner på cementgolvet.

Under tisdagens kontroll i Helsingborgs hamn gjorde gränspolisen och tullen stickprovskontroller av fordonen som passerade genom hamnplanen.

En rumänsk dragbil med danskregistrerad trailer var ett av objekten som valdes ut för kontroll av de uppmärksamma tjänstemännen, som noterade att trailerns kapell buktade betänkligt.

När den plomberade trailern öppnades så haglade godset bokstavligt talat ut på cementgolvet i kontrollhallen. Det såg vid en första anblick ut som att styckegodset ombord hade lastats med hjullastare.

Det visar sig att trailern hade lastats hos Postnord i Köge och var på väg till företagets terminal i Segeltorp, Stockholm.

Gränspolisen bad via kommunikationsradion om assistans av trafikpolisen, som kom snabbt för att hjälpa sina kollegor med ärendet.
– Det slutade med att föraren fick böter eftersom lastsäkringen ju är förarens ansvar, förklarar Jesper, trafikpolis i Helsingborg.

Ekipaget lotsades senare till Postnords terminal i Helsingborg för att lasta om godset samt säkra det enligt gällande bestämmelser. Först därefter kunde transporten fortsätta sin resa norrut genom Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-09 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Gränspolisen Helsinborg Lastsäkring Postnordtransport Trafikpolisen Transportfusket Tullen