Movano – En ny, flexiblare transportbil från Opel

Nya Opel Movano kommer med ett stort utbud av säkerhetssystem och smarta tekniska lösningar. Bland annat är nya Movano utrustad med ett ”Rear Vision”-system, som förbättrar sikten bakåt för föraren i alla tänkbara situationer.

Dessutom har man ökat säkerheten ytterligare med hjälp av system som dödavinkelvarnare och filhållningsassistent.

När det gäller uppkoppling och den senaste tekniken hittar vi bland annat Apple Carplay och Android Auto, en 7 tum stor pekskärm samt trådlös laddning av mobiltelefoner, i nya Movano.

Bilen är tillgänglig i fyra längder och tre höjder, med upp till 4,5 ton totalvikt och en lastkapacitet på 2,4 ton och 17 m³. Lastlängden är 4,38 meter och lasthöjden upp till 2,14 meter.

Movano kan numera anpassas i mer än 150 olika versioner – genom till exempel påbyggnationer, flaklösningar.

Opel Movano är en viktig del av Opels transportbilsprogram och har varit en storsäljare med omkring 170 000 sålda exemplar. Den nya generationen Opel Movano är nu tänkt att lyfta Opels transportbilsprogram ytterligare.


Nya Movano är även
utrustad med en sidvindsassistent som ökar kontrollen över fordonet genom att aktivera ESP:n i samband med mycket sidvindar, exempelvis på broar, och gör på så vis körningen mer stabil och säker, skriver Opel i ett pressmeddelande.

Opel har haft en tydlig ambition att designa en funktionell och optimal interiör i nya Movano. Till exempel finns det 22 stycken förvaringsutrymmen som tillsammans rymmer 104 liter och på passagerarsidan finns ett FlexTray-handskfack som kan dras ut som en låda.

Det senaste infotainmentsystemet Navi 50 IntelliLink Pro är kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto. Mobiltelefoner kan kopplas till bilen via Bluetooth eller USB och även laddas trådlöst.

Genom lanseringen av nya Movano har Opel nu på kort tid förnyat transportbilsportföljen, med nyligen presenterade Vivaro och genom lanseringen av Combo. Sammantaget innebär det att Opel nu har den yngsta och modernaste transportbilsportbilsportföljen på marknaden.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-15 10:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Lättlastare Movano Opel