Här förs föraren av det polska ekipaget bort av polisen efter att ha blåst positivt i sållningsinstrumentet. Foto: Martin Eriksson / Topnews.se

Förare frihetsberövad efter avkörning – ”blåste positivt”

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmades till olycksplatsen där en singelolycka skett med ett trailerekipage. Föraren sitter just nu frihetsberövad efter att ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument.

Det var klockan 20.20 i lördags, den 13 april, som ett polskt trailerekipage kör av vägen på Höja landsväg som ansluter till E6 vid trafikplats Höja utanför Ängelholm. Vare sig åkeriet eller speditören är sedan tidigare kända av Proffs i något negativt sammanhang.

Polisen som anländer till platsen fattar misstankar om att föraren kan vara påverkad. Misstankarna besannas när föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument.

Föraren tas med till polisstationen i Helsingborg där även ett blodprov tas vilket nu är skickat till Rättsmedicinalverket i Linköping för vidare analys.

Föraren sitter tills vidare frihetsberövad, misstänkt för grovt rattfylleri. Ett frihetsberövande behöver inte enbart bero på fylleri utan kan även ha andra orsaker. Hur det är i detta fallet vet vi inte ännu eftersom utredningen är pågående.

Ekipaget bärgades av Donalds Bilbärgning i Helsingborg som säger att åkaren och speditören har varit mycket tillmötesgående.
– Båda är dessutom mycket måna om att göra rätt för sig och vill betala för bärgningen snarast, låter Donalds Bilbärgning hälsa.

VBG onspot

Om artikeln

Publicerad: 2019-04-15 16:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Ängelholm Rattfylleri Trafikolycka Trafiksäkerhet Transportfusket