Ilskna chaufförer förlorade körkortet och fick yrkesförbud

Trafikkommissarierna i Storbritannien slår nu ner hårt på förare som är aggressiva och hotfulla mot kontrollpersonalen utmed vägarna. Nyligen fick två förare se sig som körkortslösa och även avstängds från sitt yrkesutövande på grund av sina beteenden mot kontrollanterna.

Driver and Vehicle Standards Agensy, DVSA, kontrollerar bland annat yrkestrafiken utmed vägarna. Nu har DVSA fått nog av aggressivt bemötande från dem de kontrollerar.

TC (Traffic Commissioner) Richard Turfitt på Office of the Traffic Commissioner, berättar för Commercial Motor att han nyligen agerat mot en aggressiv och hotfull förare som hotade personalen. Han belades med yrkesförbud.

Föraren stoppades i en lastbil och DVSA påkom flera olagligheter, bland annat att han inte använde sin färdskrivare samt att flera andra viktiga dokument saknades. Föraren talade om för kontrollanten att denne inte hade rätt att titta på hans dokument och rev itu kontrollantens beslut om förbudet.

Förarens körkort drogs in till 2021 och han får inte arbeta som yrkesförare under fem år framöver.

TC Nick Jones hade ett annat fall där föraren förlorade körkortet fram till 2020 och inte heller han får köra yrkesmässigt fem år framåt i tiden efter att ha uppvisat ett konfrontativt beteende och dessutom hotat TC Jones.

Med detta har en tydlig signal givits om att hot, aggressivitet och liknande avarter gentemot kontrollpersonal, inte accepteras och får kännbara följder.

Mannen på fotot har inget med artikeln att göra. Han är helt enkelt bara arg.
Foto: Arkivbild

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-25 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Driver and Vehicle Standards Agensy DVSA Storbritannien