Andersson och Grönstedts till krogen – med BIBAB:s lastbilar

Nu är det klart att Spendrups dotterbolag BIBAB har vunnit Altias transportupphandling för dryckesdistribution. Eftersom Altia är en stor aktör inom vin-och spritprodukter med kända varumärken såsom Blossa, Chill-Out, Koskenkorva, Grönstedts och OP Andersson, är detta en viktig affär på en transportmarknad i snabb förändring.

Det nya samarbetet startade den 4 mars och Spendrups har tillsammans med Altia haft en bra start där leveranserna enligt Spendrups har fungerat utmärkt. Samdistribution för med sig fördelar inom hållbarhet, till exempel ökad fyllnadsgrad på de gemensamma transporterna vilket kommer leda till en reducering av CO2-utsläppen, menar man.

Transportsamarbeten blir mer och mer vanligt när företag vill effektivisera och skapa kostnadseffektiva transportlösningar. Spendrups har valt att behålla sin transportavdelning och tar in externa kunder för att på så sätt öka volymerna och kunna upprätthålla en kostnadseffektiv distribution.

En egen distributionslösning ger Spendrups möjligheten att bättre kunna styra sina leveranser och erbjudanden till restaurangmarknaden vilket ger en större flexibilitet samtidigt som relationen mellan företagets chaufförer och kunder är viktig för affärerna.

Foto: Bryggeritransport.se

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-20 15:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Altia BIBAB Företagsnyheter Logistik Samdistribution Spendrups