NTEX köper France Sped: ”Ett företag med gott renommé”

Nu är det klart att transport och logistikföretaget NTEX förvärvar France Sped AB med säte i Göteborg. Det betyder att NTEX blir ännu starkare när det gäller transporter till och från Frankrike och Belgien. France Sped omsätter cirka 55 miljoner kronor med sju anställda.

France Sped arbetar i huvudsak med transporter via Göteborgs hamn.
– Det betyder att vi får in ytterligare en erkänt duktig Frankrike- och Belgienoperatör i vår verksamhet, säger NTEX vd Thomas Ström i ett pressmeddelande.

Köpet innebär att de kompletterar sitt företagsförvärv från 2017 av Ekbergs Spedition AB, som också är specialist på just Frankrike och Belgien, men med utgångspunkt från södra Sveriges hamnar.
– Det är ingen tvekan om att det är ett företag med gott renommé som nu kommer att införlivas i NTEX, fortsätter Thomas Ström.

Thomas Ström berättar vidare att France Sped genom åren har gjort sig känt som en stabil partner i branschen och att de, precis som NTEX, alltid har värdesatt en liten och flexibel organisation som erbjudit full service med en personlig touch.
– Detta gör att det känns extra bra att bolaget och dess medarbetare nu kommer att stärka vår organisation, sammanfattar Thomas Ström.

Om artikeln

Publicerad: 2019-02-22 09:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter France Sped AB Ntex