Dachser erbjuder ”kaoslastning” för Volvo Cars

Ett av de mest välkända bilmärkena i världen är ny kund hos Dachser. Framöver kommer två specialbyggda megatrailers att frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg till Dachser Sweden AB:s filial i Göteborg.

Dachser Sweden hanterar nu transporten av Volvo Cars reservdelar från Torslanda till Dachser på Arendals Allé och vidare till Volvo Cars olika lager i Tyskland. De två megatrailers är en ny investering från Dachsers sida, står det i pressmeddelandet.

Framöver kommer Dachser att köra en skyttel mellan Volvo Cars och Dachser sex gånger per dag.
– Vi har skapat ett väldigt spännande och unikt koncept för Volvo Cars, berättar Carl-Johan Westas, Branch Manager på Dachser Swedens kontor i Göteborg. Jag ser fram emot att se vilken skillnad vi kan göra med detta samarbetet, fortsätter han.

Förutom skyttelservice erbjuder Dachser Volvo Cars dessutom ”kaoslastning” som en del av upplägget.

Det innebär att Volvo från sin distributionsterminal i Göteborg kan lasta en hel Dachser-trailer åt gången med reservdelar till Tyskland i takt med att beställningarna slutförs och förpackas. Sedan körs godset – Volvos reservdelar – till Dachsers terminal i Göteborg, där det sorteras och transporteras vidare till Volvo-lager i Tyskland.

Dachsers lösning för Volvo Cars är skräddarsydd.
– Med unika koncept som till exempel kaoslastning får Volvo en enhetlig logistiklösning, säger René Sidor, Managing Director för Dachser Nordic A/S.

Samarbetet har redan påbörjats och de två nya Dachser-trailers kör redan skyttel mellan Volvo Cars och Dachser.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-15 12:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Dachser Företagsnyheter Kaoslastning Volvo Cars