Bring och Ragn-Sells kan få miljöstrategipris

Det branschöverskridande samarbetet Älskade stad, har chans att vinna Miljö- och utvecklingspriset 2018. Bring och Ragn-Sells är delar av framgången, liksom Stockholms stad och Vasakronan.

Miljöstrategipriset 2018 delas ut till en verksamhet, grupp eller förening som utformat en tydlig hållbarhetsstrategi i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen.

Brings informationschef Adam Leth säger att nomineringen är ännu ett bevis på hur bra Älskade stad är.
– Extra roligt är att det just är samarbetet mellan aktörerna som har varit framgången, säger han. Vi har vågat tänka nytt och göra annorlunda.
Han hoppas och tror att fler kommer att se samma fördelar som Bring gör med att samarbeta för en mer hållbar leveranskedja säger han vidare.

Älskade stad är ett branschöverskridande samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Stockholms stad och Vasakronan för att öka takten till fler hållbara miljöinitiativ som gynnar en levande stadsmiljö. Älskade stad har vunnit hållbarhetspris tidigare i år och även 2017.

Att nomineras säger Ragnsells marknadsområdeschef Erik Wastensson, är ett ”kvitto” på att de gör något bra.
– Ett resultat av samarbetet är att vi kan påvisa en Co2e/kg minskning med 73 procent för transporterna, mindre buller och samtidigt medverka till en trevligare stadsmiljö genom långsamtgående fordon, säger han.

Juryn har i år elva nomineringar att granska och vinnaren presenteras på Miljöstrategidagarna den 10 oktober.

Om artikeln

Publicerad: 2018-10-05 10:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Älskade stad Bring Miljöpris Ragn-Sells Stockholms stad Vasakronan