Nu startar Scanias riksturné 2018

Nu drar Scania Sveriges stora riksturné igång. Under närmare två månader kommer lastbilskaravanen, med alla segmenten, att besöka cirka 70 orter så att alla nyfikna får möjlighet att provköra fordonen.

I samband med Förra Elmia Lastbil, år 2016, inledde Scania introduktionen av sina nya lastbilar. Först ut var R- och S-serien.

Därefter har lanseringarna avlöst varandra och nu är den nya generationen fulltalig, med både fjärr-, anläggning- och stadsfordon.
– Äntligen visar vi upp den nya generationen på riktigt, med alla hytterna och stora delar av motorprogrammet. Det känns bra att så många som möjligt nu får chansen att provköra fordonen, säger Niklas Engholm, chef för produkter och tjänster på Scania Sverige.

När lastbilskaravanen drar igång i mitten av september med hela den nya generationen kommer man att stanna hos nästan alla Scania-återförsäljare i landet.


Fordonen kommer att
vara stripade med ”Möt en vinnare”. Sedan lanseringen har den nya generationen vunnit de flesta jämförelsetester i Europa, som Truck of the Year, 1000-poängstestet och Green Truck Award, och slagit banrekord när det gäller låg bränsleförbrukning.
-Nu är testvinster inget självändamål. Men på plats berättar vi hur förare och åkerier har nytta av fordonen och tjänsterna i sin vardag, säger Niklas Engholm.

Den nya lastbilsgenerationen är ett resultat av ett längre utvecklingsarbete, som startade redan för ett tiotal år sedan och som fram tills nu har testats i över 10 miljoner kilometer, vilket motsvarar 250 varv runt jorden.

Karavanen består av ett tiotal nya fordon och med på resan finns testförare och experter från både Scania Sverige och återförsäljarnätet som berättar om detaljerna.

Vill du se när karavanen dyker upp i närheten av dig? Kolla då här!

Om artikeln

Publicerad: 2018-09-17 15:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter provkörning Scania Scania on Tour