Hundratals bajamajor ställs ut inför förväntade köer vid gränsen

I Storbritannien ska hundratals bajamajor ställas upp längs med M20 för att erbjuda lastbilschaufförer lättnad. Ett villkorslöst Brexit kommer att innebära gränskontroller vilka i sin tur kan komma att leda till långa köer för trafiken på väg mot Dover.

Det sanitära är uppenbarligen något som ses som viktigt i Storbritannien. Proffs har tidigare skrivit om vikten av tillgång på toaletter inom rimligt avstånd och nu är det dags igen. Den här gången i stor skala.

Richard Burnett är vd i den brittiska vägtransportföreningen Road Haulage Association och han är förbryllad och vet inte riktigt hur de ska reagera på nyheterna om att hundratals bajamajor nu ska kanta M20.

Naturligtvis välkomnar de nyheterna om att toalettbehovet uppmärksammats, säger han.
− Men hur i hela fridens namn ska systemet fås att fungera, undrar han. Om av- och påfarter ska användas för trafik mot tunneln och det yttre körfältet för trafik mot hamnen, var ska toaletterna placeras?

Han menar att det inte kan förväntas av förarna att de ska korsa två högtrafikerade motorvägskörfält för att lätta på trycket.

Istället för stationära bajamajor, vill Burnett att det ska sökas mer trafiksäkra, effektiva och hygieniska lösningar.
− Varför inte mobila, lastbilsmonterade faciliteter som kan utnyttja det centrala området och som är lätta att tömma och rengöra.

I Storbritannien är tillgången på toaletter verkligen ingen ”skitsak”.

Foto: Anton Holmquist

Om artikeln

Publicerad: 2018-09-25 14:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Bajamaja Brexit England