Sålde lastbilar olagligt – får böta 2,8 miljoner

En markägare och hans son har blivit beordrade att betala mer än 233 000 pund (drygt 2,8 miljoner svenska kronor) efter att en olaglig lastbilsförsäljning upptäckts i engelska Leicestershire.

Leicester Crown Court fick vetskap om att Ben Evans drev en lastbilsförsäljningsverksamhet på sin faders gård, Roecliffe Farm i New Packington, trots att han inte hade tillstånd för detta. Han har redan tidigare fått en varning med uppmaning att sluta med verksamheten, rapporterar Commercial Motor.

En ansökan om tillstånd för att ändra verksamheten på gården för att möjliggöra verksamheten, avslogs redan i januari 2005, bland annat av trafiksäkerhetsskäl.

Den olagliga verksamheten upptäcktes i augusti 2017 när ett av fordonen var involverad i en incident på vägen utanför gården.

Båda männen erkände senare att de brutit mot bestämmelserna tros den officiella varningen och fortsatte verksamheten. Domaren i fallet ansåg att båda männen avsiktligt vilselett tjänstemän och medvetet brutit mot förbudet för att göra en stor ekonomisk vinst.

Nu uteblir sannolikt vinsten och eventuella framtida planer på att starta en ”laglig” verksamhet, grusas.

Om artikeln

Publicerad: 2018-09-28 16:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsförsäljning Rättsfall