Foto: Peter Kaméus 
Bildtext
: Proffs följde med ett av Lindbergs ekipage ut i vinterskogarna i år.

Ryktet stämmer inte – vi kör kvar hos Lots

 ”Lindbergs Skogstransport AB avfärdar osanna rykten”

”Att det har skurit sig mellan oss och Lots, är skitsnack”, säger de på Lindbergs Skogstransporter AB när vi frågar om informationen vi fått stämmer. Nu vill de få stopp på de osanna ryktena genom att berätta vad som ligger bakom förändringarna.

När Scaniabolaget Lots startar och inleder samarbete med skogsindustrin, delas timmeråkarna i två läger. Ena sidan kallar Lots för procentare medan den andra sidan tycker att det är en förbättring. Trots att det har gått ett par år sedan starten, svallar känslorna fortfarande.

Lindbergs Skogstransport AB i Hedesunda, är en av dem som börjar köra för Lots och vi har tidigare gjort ett reportage samt webb-TV lom dem och Lots.
– Lots har avtal som passar vår logistik bra och vi kan köra en kunds virke åt ena hållet och en annans åt andra hållet, säger Erik Lindberg då.Nu har redaktionen fått information som gör gällande att Lindbergs Skogstransporter har lämnat samarbetet med Lots på grund av att Lots upplägg inte fungerar. Att uppläggen inte skulle fungera, säger informatören till oss att de gamla åkerierna redan från början förstått att det inte skulle göra. Något som media bör lyfta upp, läser vi.

Vi kontaktar Esbjörn Lindberg för att undersöka de uppgifter vi fått till oss. Har det skurit sig mellan er och Lots, frågar vi?

– Nej, vi kör fortfarande för Lots med två bilar, säger han. Att det ska ha skurit sig mellan oss och Lots, är bara skitsnack.Anledningen till att de har färre bilar för Lots nu, förklarar Esbjörn beror på omdestineringar som förändrade de ursprungliga uppläggen.
– Det har ju med industrierna att göra, inte med Lots, fortsätter han. Samarbetet med Lots fungerar fortsatt bra.
Han nämner även andra som gjort förändringar av samma orsaker och förstår inte varför det väcker uppmärksamhet att ett åkeri anpassar sin verksamhet.Han ifrågasätter också vad som menas med att ”de gamla åkerierna visste”.
- Vårt åkeri har funnits i 90 år. Det får väl ändå betraktas som länge och borga för att vi vet vad vi håller på med, sammanfattar Esbjörn Lindberg. 


Foto: Göran Rosengren,  
Bildtext: 
Esbjörn Lindberg till vänster och Erik Lindberg tycker det fungerar bra med Lots.
Foto: Göran Rosengren, 
Bildtext: 
Esbjörn Lindberg till vänster och Erik Lindberg tycker det fungerar bra med Lots.

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-01 15:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Lindbergs Skogstransporter LOTS Procentare Scania Skogsindustrin Skogstransporter