Foto: Heidi Bodensjö

PROFFS – första tidningen att titta in i Vlantanas huvudkontor

2016 kom videofilmen från chauffören Ari-Pekka Sinervä som dokumenterat parkeringsproblemen på Sandsjöbackas Shellstation där Vlantanaekipage nära nog ockuperade området. Det blev inledningen till att Proffs får en varaktig kontakt med Vlantana i Litauen.

Många ute på vägarna har synpunkter på Vlantana och nästan lika många gör anspråk på att vara de som har korrekt fakta om företaget och således säger att de vet hur det ”ligger till”. Uppgifterna varierar och det är svårt att veta vad som är sant eller inte.

Under senvåren i år, publiceras två kritiska artiklar om bland andra Vlantana av norska NLF och Transport och Logistikkförbundet. Vi tittar närmare på dessa texter och ber Vlantana bemöta innehållet.

Som tidning är det vår uppgift att inte spekulera. Vi måste försöka få fram fakta. Därför beger vi oss till Vlantanas huvudkontor i Klaipeda, Litauen.

Vi är välkomna, men budskapet från oss inför besöket är tydligt: Inga stängda dörrar, vi talar med vem vi vill, tittar på vad vi vill och skriver de svar vi får – eller inte får, förvissade om att sanningen alltid segrar. Våra villkor accepteras snabbt och vi påbörjar vår resa.

Våra norska kollegor på tungt.no, har länge haft ögonen på Vlantana och precis som Proffs, vill de veta mer om företaget. De kommer nu att ta ytterligare ett steg för att få mer kunskaper inifrån Vlantana.
– Det stämmer. Vi planerar att följa med ett av deras ekipage på de norska vägarna, hälsar tungt.no.

I augustinumret av Proffs, finner du ett omfattande reportage där du kan läsa vad Vlantana svarade på de kritiska artiklarna och vad som låg bakom dem. Du får också se Vlantana inifrån och få svar på hur företaget kom till, vad de gör nu och vad de vill i framtiden.

 

PROFFS WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-11 17:08
Kategori: Nyheter
Taggar: Vlantana Webb-TV