News Øresund - Johan Wessman

Styrelseordförande i Postnord ett ”självmordsuppdrag”

Det blev en lång och besvärlig väg för Postnord att hitta någon som är beredd att axla rollen som ny styrelseordförande. Uppdraget har setts som ett ”självmordsuppdrag”, men nu tycks sökandet vara över.

Det blev en lång och besvärlig väg för Postnord att hitta någon som är beredd att axla rollen som ny styrelseordförande. Uppdraget har setts som ett ”självmordsuppdrag”, men nu tycks sökandet vara över.

Det har inte varit lätt för Postnord att hitta en ny styrelseordförande att efterträda Jens Moberg som tidigare i år aviserade att han vill lämna sitt uppdrag. SAS tidigare vd Mats Jansson, ville inte ta sig an uppdraget och till Dagens Industri kommenterade han då beslutet med att han ser uppdraget som ett ”självmordsuppdrag”, något han redan upplevt under sin tid på SAS och inte ville ha igen.

Nu verkar det emellertid som att Moberg kan lämna sitt uppdrag eftersom Postnord AB:s ägare, det vill säga den svenska och danska staten, har meddelat att Christian W Jansson väljs till ny styrelseordförande och att Christian Frigast väljs till vice styrelseordförande. Frigast ersätter Anitra Steen som ställer sin plats i styrelsen till förfogande.

Båda herrarna har gedigna bakgrunder och den nye styrelseordföranden Christian W Jansson, har bland annat suttit på vd- och styrelseordförandeposter i företag som bland andra Kappahl, Apoteket AB och Svensk Handel.

Om artikeln

Publicerad: 2018-07-30 12:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Dagens Industri Frigast Moberg PostNord Styrelseordförande Svenska Staten W Jansson