Satsar över halv miljard för mer gods på järnväg

Regeringen har beslutat att avsätta 389 miljoner kronor i år och 174 miljoner kronor för 2019, för att stärka järnvägens konkurrenskraft och för att få fler att välja tåget för att skicka gods. Godstågsoperatörer kan söka stödet.

Järnvägar är ett miljövänligt sätt att transportera gods. Genom att erbjuda en miljökompensation, vill Regeringen göra det lättare för en kund att välja att transportera sitt gods med tåg, skriver de i ett pressmeddelande.

Stödet betalas ut till godstågsoperatörerna och ska användas till att sänka priset för kunden. Prissänkningen är en förutsättning för att stödet ska beviljas.

Stödet betalas efter ansökan ut retroaktivt för utfört transportarbete och baseras på antalet transporterade tonkilometer.

Om artikeln

Publicerad: 2018-06-12 17:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Infrastruktur Järnväg Regeringsbeslut