Solen har lagt sig på fredagskvällen och ljusshowen börjar...Fotograf: Göran Rosengren

Stockholm Truck Meet – årets solsäkraste event?

Stockholm Truck Meet kunde inte bjudit utställare och besökare på bättre väder ? som vanligt, ska tilläggas. Fordonen sken ikapp med solen och stämningen var på topp. Hos en del till och med ?over the top?. Minnena som tas med hem från dessa dagar, lär också vara en hel del solbrännor.

Den 11-12 maj var det nära nog 300 fordon som ställdes ut på Gillingebanan – och även om det fanns andra fordon samt motorcyklar, var det de tunga ekipagen som dominerade. Dagarna fylldes av livemusik och annan underhållning. Den lätta sommarbrisen uppskattades säkert av de flesta av de cirka 3 700 som besökte utställningen.

Årets nyhet, en tävling i att backa med bil och släp, lockade, men tyvärr fanns inte de tre pristagarna på plats när det var dags för pokalerna.

Utställningen genomfördes på ett städat sätt, men lite smolk i bägaren blev det för Erik Lundman som på lördagsmorgonen fann att hans lastbil ”Saunaliner”, hade fått en del av en skärm söndersparkad. Lyckligtvis är sådant beteende ovanligt men inte desto mindre beklagligt för Erik.

Många priser delades ut och ett var publikens val bland bilarna i Queen of the Roads klass där Nathalie Wiming med sin Volvo FH4, 2015, vann folkets hjärta. I klassen för damer, Queen of the Road, vann Desirée Lindberg med en Scania R580, 2016. Best in Show blev Mattias Friberg, Fribergs Djurtransport AB.

Proffspriset som delas ut till välskötta bruksbilar, gärna med många mil bakom sig, togs hem av Kevin Carlsén från Gävle som kör för Mårtenssons Åkeri Gotland AB.

Att arrangera en utställning av denna storlek, kräver sin tribut. Sedan Stockholm Truck Meet började, har antalet utställare tredubblats.
– Det kräver även tre gånger så mycket personal, säger Marielle Karlsson som har huvudansvaret för allt det praktiska från att det finns skedar att röra i kaffet med till att det ska finnas tillräckligt med el.

Hon understryker att hon inte är ensam om arbetet och lyfter att allt sker på volontärbasis och att teamet är fantastiskt. Hon och teamet hoppas att besökarna förstår och uppskattar deras arbetsinsats som faktiskt gör det möjligt för alla att ha det trevligt.

Anders ”Nypan” Nygren är chaufför till vardags, men höll nu i utställningens egen radiokanal och agerade konferencier. Det blev många spontana intervjuer ute bland besökarna och utställarna samt reklam för vad som pågick på platsen. Anders är killen man skulle vilja ha som toastmaster på en bröllopsfest, kort sagt.
– Jag älskar att göra min grej och det ska vara spontant, säger han. Jag behöver inget manus som exempelvis Hellenius på Let’s Dance, skrattar han och går iväg till nästa intervju.

Stockholm Truck Meet kommer att fortsätta växa, utvecklas och ständigt förbättras. Arrangörerna ser fram emot att 2019 träffa alla tidigare utställare och hoppas även att få möta många nya sådana. Vad blir det för väder nästa år, frågar vi Marielle?
– Självklart bokar vi in samma väder som i år och som vi alltid har haft, säger hon.

Är du nyfiken på resultatlistorna så kommer du att kunna se dem på hemsidan, www.sthlmtruckmeet.se. Där kommer de att läggas upp så snart de är klara för publicering.

Mer om Stockholm Truck Meet kan du läsa i Proffs nr 6-2018. Köp din prenumeration här!

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-16 15:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Gillingebanan Proffspriset Stockholm Truck Meet Utställningar