Bild

Dachser har medvind

?Ökade priser för flyg- och sjötransporter en del av framgången?

Under räkenskapsåret för 2017, uppnådde Dachser för första gången en omsättning på över sex miljarder euro. En ökning av bruttointäkterna med 7,2 procent.

Dachser berättar att de även satte andra rekord för företaget som gjorde att de på global nivå skapade 1648 nya jobb under 2017.

–        Vi har systematiskt följt vår framgångsrika transportstrategi för vägtransporter i Europa, säger Bernhard Simon, vd på Dachser SE.

Han tillägger att ökningen av den globala handeln samt att prisökningen på flyg- och sjötransporter har hjälpt dem att uppnå en betydande inkomstökning.

Deras Food Logistics fick också framgång, inte minst på grund av den tyska verksamheten. Deras Air & Seaverksamhet har fått nytt driv i kombination med prisökning för speciellt flygfrakten även om luft- och sjötransporter är mycket rörlig och tenderar att svänga mellan ytterpunkterna.

Trots framgångarna
ser Simon flaskhalsar i kapaciteten och den ständigt ökande bristen på chaufförer, ser han som den viktigaste faktorn som potentiellt kan begränsa framtida tillväxt.

–        Vårt arbete med utbildning har därför fått högsta prioritet, säger Simon.

Under 2017 genomfördes de 22 första yrkesförarutbildningarna i Tyskland och ytterligare 106 chafförer har nu påbörjat sin utbildning på flera orter i Tyskland.

 

Dachser meddelar att företaget har öronmärkt 188 miljoner euro för investeringar under 2018, med fokus främst på industrivaror.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-18 09:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Air & Sea Bernhard Simon Chaufförsbrist Dachser Rekord