Bengt Johansson i Kungälv, bidrog med nostalgiFotograf: Thomas ?Moppe? Andreasson

Asg-träff i Göteborg

?Vi vill värna minnet av tiden då det begav sig?

Ännu en gång samlades ASG-gruppen i Göteborg för att umgås och minnas tiden då det begav sig, som det heter. Den tiden kommer aldrig igen och genom att samlas, vill man värna minnet av det som varit.

Sistlidna helg träffades ASG-gruppen i Göteborg för andra gången för att under trevliga former minnas en tid som många antagligen tycker var lättare att arbeta på än idag. Initiativtagare är Thomas Berggren som själv kört mellan 1969 till 2010, Eva Jägerud som arbetade på Asg:s kontor i Göteborg och Sune Lundkvist som hade hand om Asg:s Linje 1 mellan Göteborg och Stockholm.

Första gången var de ungefär 74 deltagare och till den andra träffen på Dubliners i Göteborg, kom hela 93 deltagare. Thomas säger att medelåldern är rätt hög bland gästerna.
– De flesta är runt medelåldern och den äldsta är 82, säger han.
Det är inte endast chaufförer och åkare. Det kommer även lotsar samt kontors- och terminalpersonal, alla med anknytning till Asg i Göteborg då det begav sig.

Någon Facebookgrupp har de inte, så hur når ni ut med att det ska bli en träff?
– Djungeltelegrafen, säger han direkt. Många kör ännu och träffas ute på vägarna och sprider budskapet den vägen.
Än idag kommer de ihåg varandras namn, inte minst smeknamnen och alla kommer ihåg en till och en till, så därför växer skaran som vill träffas, umgås ha roligt och minnas.

Thomas konstaterar att allt var kanske inte bättre förr, men det var en helt annan sammanhållning och den tycker han är viktig att värna minnet av. Ska ni träffas igen?
– Vi ska träffas på Dubliners den 6 april 2019. Har du anknytning till Asg i Göteborg, är du hjärtligt välkommen, avrundar Thomas Berggren.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-18 13:04
Kategori: Nyheter
Taggar: ASG Asg-gruppen Dubliners Göteborg Linje 1