Fotograf: Wabco

Wabco signerar rekordkontrakt med Girteka

Wabco har fått sitt hittills största avtal någonsin för Fleet Management Solutions. Avtalet tecknas med Girteka och innebär att 2 700 fordon i deras Europaflotta kommer att vara utrustade med Wabcos FMS.

Den fleråriga överenskommelsen innebär att Girteka Logistics lastbilar kommer att bli uppgraderade med Wabcoägda Transics omfattande FMS-portfölj som inkluderar TX-Sky on board-datorer och TX-Flex mobilappanslutning samt TX-Connect via TX Tango.

Genom realtidskommunikation med Girteka, övervakar TX-Sky inbyggda datorer kontinuerligt och samlar in data från fordonen. Detta möjliggör bland annat för transportplanerarna än mer avancerade upplägg och bland annat mer kontroll över fordonen som till exempel varningar om fordonens hastigheter, körtider och aktivitetsvaraktighet.

De funktioner uppgraderingen för med sig är alla viktiga för att exempelvis kunna följa europeiska regler för bland annat kör- och vilotider. Fordonsdatan som hämtas in analyseras, vilket ska leda till än bättre ekonomisk och ekologisk körning.

På Wabco är man naturligtvis glad över att man får ett så stort avtal med en så stor kund.

Transics FMS gör det möjligt för Girteka att noggrant övervaka och kommunicera med fler fordon per sändare vilket ökar kontrollen på hur mycket fordonsflottan producerar, men det tillkommer även nya funktioner som exempelvis orderuppföljning och informationshantering.
– Det är viktigt att vara konkurrenskraftig på denna dynamiska marknad varför vi kontinuerligt strävar efter att förbättra vår operativa effektivitet, säger Girtekas vd Edvardas Liachovieius.

Om artikeln

Publicerad: 2018-03-06 13:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Girteka Transics Wabco