Bilden endast i illustrationssyfte.

Nytt verktyg för chaufförer i kampen mot människohandel

På onsdag, den 7 februari, lanseras ett nytt digitalt verktyg som syftar till att ge kunskap och stöttning i att våga tipsa polisen vid misstanke om prostitution och människohandel. Initiativet kommer från Länsstyrelsen Värmland, Polisen region Bergslagen och Sveriges Åkeriföretag.

Verktyget vänder sig i första hand till länets cirka 1500 yrkeschaufförer.
– Genom det nya digitala verktyget kommer chaufförerna att få utbildning och direkt vägledning av polisen i hur de ska agera. Ett verktyg som förbereder dem på framtida situationer. Genom att fler och fler ser och agerar hjälps vi åt att uppnå ett tryggt och jämställt Värmland säger Thomas Broström, regionchef Sveriges Åkeriföretag.

Under Sveriges största jämställdhetskonferens, Forum Jämställdhet som arrangeras den 6-7 februari i Karlstad, kommer Thomas Broström från Sveriges Åkeriföretag att hålla i ett seminarium om transportkriminalitet, prostitution och människohandel.

Om artikeln

Publicerad: 2018-02-05 08:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Kriminalitet Människohandel Prostitution Sveriges Åkeriföretag