Dragbilen bärgades och chauffören anhölls. Han fick dessutom sparken när den sanna historien kom i dagen.Fotograf: Dennis Nilsson, arkiv

LKW-chaufför misstänkt för drograttfylla sparkades

?Han är blockerad i vår förardatabas?

Den vingliga färden på riksväg 21 och vidare ut på E4 krävde två polisinsatser innan resan tog slut för föraren som senare anhölls misstänkt för grovt rattfylleri. Sjukdom angav åkeriet, men nu har speditören fått klarhet i vad som hänt och vidtagit åtgärder.

Ekipaget får vingla vidare efter att Hässleholmspolisen inte kunnat påvisa rattfylla, men det fortsätter komma in samtal till polisen om samma ekipage och ute på E4 norrgående vid Hyllinge, stoppas det mitt på motorvägen och där tar resan slut för såväl föraren som fordonet. Dragbilen beläggs med körförbud och föraren anhålls misstänkt för grovt drograttfylleri.

Gerhard Mueller är kommunikationsansvarig på LKW Walter och fredagen den 23 februari berättar vi om vad som inträffat. Händelsen hade inte kommit till deras kännedom vid det tillfället, trots att det gått tre dygn och han tar genast tag i saken.

Första gången Mueller kommer tillbaka till Proffs har åkeriet fått en annan version av föraren, som Mueller tagit del av.
– Föraren har ringt och sagt att han känt sig sjuk och stannat till för att vila ett tag och att senare samma kväll meddelar han åkaren att han och ekipaget blivit förda till polishuset och utredning pågår, säger Mueller.

Vad föraren utelämnar i sin redogörelse till åkeriet, är att han två gånger stannas av polis, den ena gången ute på motorvägen och att två personer söker honom. Mueller behöver mer tid för att få hela bilden klar för sig innan åtgärder kan vidtas.

Igår, måndag, kommer han tillbaka till tidningen igen och berättar då att det aktuella åkeriet har funnits i tre år och LKW har använt dem under den tiden. Fram tills nu har de levererat tillfredsställande, säger han.
– Som ni vet, konfronterade vi åkeriet med den information ni gav oss och sedan har polisen bekräftat ärendet. Därför har chauffören blivit avskedad med omedelbar verkan och är blockerad i vår förardatabas vilket betyder att även om han försöker köra för ett annat åkeri som kör för oss, blir han stoppad av vårt IT-planeringssystem, sammanfattar Gerhard Mueller.

Om artikeln

Publicerad: 2018-02-27 17:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Drograttfylla Helsingborg LKW Walter Trafikpolisen Trafiksäkerhet