Premiär för Vito som elbil

Mercedes kommer inom kort att erbjuda alla sina transportbilsmodeller med eldrift. Starten sker med den nyligen visade mellanklassmodellen eVito som kommer att börja levereras till tyska kunder under 2018.
Räckvidden är tillräckligt lång för att klara av de flesta innerstadstransporter.

eVito visades för en tid sedan upp under Mercedes-Benz eDrive@VANs workshop i Berlin. Då berättade företaget också att mer är på väg:
– Vi är övertygade om att marknaden kräver eldrivna transportbilar, inte minst i innerstadsområden, säger Volker Mornhinweg, chef för Mercedes-Benz Transportbilar. eVito är starten och den kommer snart att följas av nya generationens Sprinter och Citan, fortsätter Mornhinweg.

Den nya bilen kostar i Tyskland från 39.990 euro, plus moms. Svenskt pris eller lanseringstid är inte bestämd.

Batteriet kommer från Daimler-bolaget Deutsche Accumotive och är på 41,4 kW. Bilen kommer att ha en räckvidd på cirka 15 mil och tar sex timmar till full laddning, något som gör att den klarar en mycket stor del av alla innerstadstransporter. Effekten är på 84 kW (112 hk) och 300 Nm. Batteriet stjäl ingenting av lastvolymen på upp till 6,6 m3, och totalvikten stannar på 3 200 kg.

Toppfarten ligger på 120 km/tim och maxlasten är över 1.000 kg

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-29 15:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Elbilar eVito Mercedes-Benz Produktnyheter Vito