Bilinspektör beskriver branschproblem i SR-intervju

Kommissarie Erling Andersson, trafikstrateg på polisens utvecklingscentrum, och bilinspektör Roger Ogemar i Västerås intervjuas av Sveriges Radio Ekot om problemen att lagföra och få domar när utländska transportörer begår lagbrott i Sverige.
? Det är oerhört svårt, säger Erling Andersson till Ekot.

Ekot berättar att en cabotagetransport ofta omfattas av flera olika underleverantörer vara oftast alla befinner sig utomlands och även utanför EU.

I inslaget lyfter man att Roger Ogemar nyligen varit i Bryssel för att diskutera just dessa frågor och han bekräftar svårigheterna med att lagföra utländska aktörer.
– Men vi kan inte sluta med att göra kontroller bara för att vi inte får några domar, säger han. Vi har regelverk som ska följas.

Roger Ogemar besökte nyligen, tillsammans med en kollega, EU-parlamentet. Resan bekostades inte av Polisen utan finansierades privat av de båda.
– Den uppmärksamhet som problemet nu har fått kan vi nog tillskriva alla artiklar som ni har publicerat i Proffs. Det har sannolikt bidragit till att allmän media nu har vaknat, säger han.

Lyssna på inslaget i dagens Ekosändningklicka här!.

I en annan lastbilsrelaterad radiointervju, som handlar om utländska åkeriers verksamhet i Sverige, medverkar bland annat chauffören Freddy Welle, Pia Bergman från Skatteverket och Ulric Långberg från Sveriges Åkeriföretag. Lyssna på det inslaget här!

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-08 13:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Cabotage Kriminalitet Trafikpolisen