Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Fordonen har inget med helgens händelser att göra.Fotograf: Tommy Holl, arkiv

Förare anhållna – misstänkta för mordförsök

Göteborgs-Posten rapporterade i helgen om två personer som anhållits misstänkta för försök till mord i Göteborg. De anhölls efter att annan man hittats medvetslös vid en uppställningsplats för lastbilar i Partille.

Enligt insatta källor handlar det om ”tre chaufförer från Lettland” som hamnat i bråk. De två männen ska i samband med detta ha misshandlat den tredje så grovt att han nu vårdas Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för livshotande skador.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på plats vid Järnringen, en plats som vi på tidningen Proffs tidigare har skrivit om efter att kommunen blivit varse om att de bostadsbaracker som placerats på fastigheten stred mot gällande bestämmelser.

Ett vittne, som vill vara anonymt, säger idag till Proffs att några av barackerna försvann ganska snabbt och att boendet ”troligtvis upphörde eller åtminstone minskade i omfattning”.
– Men chaufförerna måste ju bo någonstans så numera bor de i hytterna istället för i barackerna.

De två chaufförer som greps efter helgens bråk på Järnringen anhölls under söndagen misstänkta för försök till mord efter den grova misshandeln.
– Han är oerhört misshandlad, det är oklart om han kommer överleva, sade Johan Ljung vakthavande befäl vid polisen region Väst, till Göteborgs-Posten under söndagseftermiddagen. 

Bilderna på Göteborgs-Posten visar fordon tillhörande Dinotrans, men ingen kan bekräfta för Proffs att de inblandade chaufförerna är anställda i det åkeriet.
– Men Dinotrans fordon har undersökts, säger en av källorna.

Om artikeln

Publicerad: 2017-10-16 15:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Järnringen Mordförsök Partille