Girteka Logistics fortsätter att investera - och expandera. Den senaste fordonsuppgraderingen innebär en affär med Volvo om 2 000 nya FH-lastbilar som alla ska levereras före årsskiftet.

Girteka Logistics köper 2 000 Volvo FH

WEBB-TV: ?Vi har köpt en miljon hästkrafter?

Girteka Logistics, ett av Europas största vägtransportföretag, har beställt 2 000 Volvo FH-lastbilar för att växa och för att uppgradera sin fordonsflotta. Roger Alm, Volvo Lastvagnar SVP Europe, överlämnade nyligen under en ceremoni i Göteborg över en symbolisk nyckel till de nya Volvobilarna till Mindaugas Raila, ordförande för Girteka Logistics.

Litauiska Girteka valde Volvo Lastvagnar för sitt hittills största fordonskontrakt. Företaget växer snabbt och fordonen ska såväl förnya den befintliga flottan samt utöka flottan för fjärrtrafik i Europa, Skandinavien och CIS/Ryssland. Under ceremonin i Göteborg, höll Raila ett tal.
– Vår fortsatta investering i Volvo Lastvagnar ger oss tillgång till viktiga tekniker för säkerhet, minskad bränsleförbrukning och minskade utsläpp, sade han. Vi har under de senaste tio åren haft mycket bra erfarenhet av Volvo Lastvagnar och detta år har vi en organisk tillväxt på 25 procent. Valet av fordon är viktigt då det visar vårt engagemang för kvalitet gentemot kunderna, komfort och säkerhet för våra förare och respekt för miljön.

Det blir både två- och treaxliga dragbilar med Volvos 13-litersmotorer på mellan 460 och 500 hk, Globetrotterhytter, I-shift tillsammans med ett bränsleekonomiskt mjukvaruprogram, Driver Alert-system och I-See Predictive Cruise Control. Alla bilarna ska levereras innan årets slut.
– Att ett av Europas största vägtransportföretag fortsätter att välja Volvo, är ett stort erkännande, säger Alm. Vi är stolta över att vara leverantörer till Girteka som är ett företag som ständigt förbättrar sin operativa effektivitet och kundservice vilket utmanar oss att göra detsamma.

Jarkko Aine, vd på Volvo Lastvagnar i Litauen, säger att detta är en milstolpe som ytterligare understryker Girtekas förtroende för att Volvo levererar det man vill ha.

Girteka Logistics har idag 8 500 anställda och har vuxit från att ha 600 lastbilar 2010 till att idag, innan Volvo levererar de nya fordonen, ha mer än 3300 lastbilar och 3500 trailers med vilka de årligen levererar 300 000 fulla laster.

PROFFS WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2017-09-12 04:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Affärsnyheter Ekonomi Företagsnyheter Girteka Webb-TV