Fuskande turkar blev av med sina dragbilar

Under gårdagens kontroll vid danska Kolding, stoppades bland annat två turkiska ekipage. Båda har nu att ta upp plånboken för att få tillbaka sina dragbilar.

Två turkiska åkare fick under gårdagen känna på den ”danska dynamiten”. Tungvognscenter syd stoppade de båda ekipagen vid en rutinkontroll i Kolding, vilket resulterade i böter på 35 000 danska kronor per åkeri, motsvarande cirka 47 000 svenska.
– En teknisk undersökning av de båda fordonen visade att man hade manipulerat AdBlue-systemen och på så sätt satt dem ur funktion, säger kommissarie Stig Simonsen vid Tungvognscenter Syd.

– De båda åkerierna har transporttillstånd som kräver att de har avgasrening som gör att utsläppen håller sig inom vissa begränsningar.

Simonsen förklarar att eftersom de båda fordonen var manipulerade, uppfylldes inte nämnda avgaskrav, vilket gjorde transporten till en olaglig sådan.

Körning utan giltigt tillstånd medför i Danmark böter på 35 000 kronor. Båda fordonen är i nuläget tagna i beslag av polisen, tills åkerierna har betalat in pengarna till den danska staten.

Det är för tillfället inte känt hur de turkiska åkerierna ställer sig till de åtal som nu riktas mot dem. 

Om artikeln

Publicerad: 2017-08-10 12:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Adblue Transportfusk Tungvognscenter Syd Turkiet