PROFFS WEBB-TV

Racetruck och gamla pärlor tar sikte på Ring Knutstorp

För 32 år sedan kördes Sveriges första truckrace här. Nu är man tillbaka på platsen för att åter släppa de gamla hästkrafterna lösa på banan. Det rustas nämligen för premiär av evenemanget Old Trucks on Track som man hoppas ska bli en årligt återkommande familjefest. Proffs har besökt arrangörerna på plats på "ringen". Se tv-inslaget!

1985 kördes det första svenska truckracet på Ring Knutstorp strax utanför skånska Kågeröd och nu återvänder man till platsen med ett nytt evenemang: Old Trucks on Track, som pågår mellan den 10-12 juli.

Proffs hälsar på arrangörerna när de ska testa anläggningen inför premiären och vi träffar sju av eldsjälarna i Team Old Trucks on Track som ligger bakom satsningen.

En av dem, Hasse Johansson, tar med Proffs på ett par rundor i en äldre tävlingsbil. Vad kommer att hända här i juli?
– Det är i grunden en klassisk veteranbilsträff, men kryddad av temat för platsen med bland annat uppvisningskörning med en Volvo F16 racetruck, säger Hasse och berättar att man satt in extra stolar i den för att kunna låta besökare åka med på banan.

Att alla som har en veteranlastbil som är trettio år eller äldre, är välkomna att anmäla sig och även så kallade kultlastbilar upp till årsmodell 2000 är välkomna.
– Sista anmälningsdagen är 10 juni och mer information hittar man på vår hemsida.

Boende kan man behöva även om man inte är utställare utan bara vill ha en trevlig vistelse tillsammans med härliga människor som brinner för de gamla lastbilarna. Information om boende finns på Ring Knutstorps hemsida.
– Det ska bara bli lyckat. Det ska bli bra, sammanfattar Bertil Johansson som idag äger Curt Göranssons gamla racetruck och som är en av eldsjälarna bakom Old Trucks on Track.

 

PROFFS WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2017-05-19 15:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Curt Göransson Evenemang Old Trucks on Track Ring Knutstorp Truckrace Utställningar Webb-TV