Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Nytta och nöje kombineras i Volvohytten

Genom att kombinera ljud- och underhållningsanläggningen i hytten med navigeringssystemet och vagnparkshanteringssystemet har Volvo Lastvagnar skapat ett helintegrerat system som styrs via pekskärm, röststyrning och knappar på ratten. Och det är lättanvänt, skriver man i ett pressmeddelande.

En förbättrad och säkrare förarupplevelse, enklare navigering och effektivare vagnparkshantering. Det är de viktigaste fördelarna med Volvo Lastvagnars nya system för tjänster och infotainment.
– Med det nya systemet för tjänster och infotainment kan förarna anpassa sin arbetsplats och få den precis som de vill ha den, säger Anders Edenholm, huvudprojektledare, Volvo Lastvagnar.

– De kan till exempel lyssna på sin lokala favoritradiostation oavsett var de befinner sig och använda både privattelefonen och jobbtelefonen med handsfree.

Det nya systemet gör det enklare och effektivare att hantera uppdrag. Lastbilens navigeringssystem accepterar flera olika inmatningar för köranvisningar, bland annat att man anger en adress eller koordinater eller bara trycker på kartan på skärmen.

Förarna kan också komma åt alla Dynafleet OnBoard-tjänster, exempelvis Stöd för förartider, Förarcoachning och Meddelanden.  

För förarna innebär detta att de bland annat kan hålla koll på sina prestationer och sin bränsleförbrukning för att se vad de kan göra bättre.
– Eftersom Dynafleet OnBoard och Navigering är integrerade kan förarna ta emot meddelanden med GPS-koordinater och inom ett par sekunder starta navigeringen till nästa uppdrag.

Bland funktionerna i det nya systemet finns tillgång till strömningsmedia som Spotify, Deezer och TuneIn samt DAB och DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Det finns också en ”Push-to-Talk”-knapp för röststyrning på ratten.

Det nya integrerade systemet för tjänster och infotainment kan beställas till nya Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX.

Tillgängliga funktioner med det nya integrerade systemet för tjänster och infotainment:

  • 7-tums pekskärm
  • Röststyrning
  • Dynafleet OnBoard (Volvo Lastvagnars system för vagnparkshantering)
  • TomTom-navigering med lastbilsattribut och TomTom Traffic med trafikinformation i realtid
  • Bluetooth för två telefoner anslutna samtidigt
  • Tillgång till strömningsmedia som Spotify, Deezer och TuneIn
  • DAB/DAB+ (Digital Audio Broadcasting)
  • USB-portar

Volvo Lastvagnar reserverar sig i pressmeddelandet för att utbudet kan variera på olika marknader.

Om artikeln

Publicerad: 2017-03-21 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Dynafleet Infotainment Produktnyheter Volvo Lastvagnar