Arkivbild.Fotograf: Göran Rosengren

Brått lönade sig inte

En 42-årig irländsk chaufför får inte köra lastbil i Danmark under det närmsta sex månaderna. Det blev resultatet av en kontroll som Tungvognscenter Syd gjorde av chaufförens lastbil efter att polisen konstaterat att det gick lite väl fort på de danska vägarna i måndags.

Den tekniska undersökning som följde visade att chauffören använde sig av en form av ”dubbel manipulation”, något som gjorde att han kunde sätta både hastighetsregulatorn och färdskrivaren ur spel.

Förutom att chauffören inte får lov att köra lastbil i Danmark under ett halvår, får åkeriägaren punga ut med 30 000 danska kronor (cirka 40 000 svenska). Plus att han även får betala den verkstadsnota som uppkom i samband med att lastbilen, under överinseende av polisen, återställdes i lagligt skick.

Böterna betalades på plats då både åkeriägaren och chauffören erkände de faktiska omständigheterna.

Om artikeln

Publicerad: 2017-03-28 12:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Irland Manipulation Tungvognscenter Syd