Lastbilen med fullt lass fredagsmys fick körförbud då den i princip saknade allt vad bromsar heter på drivaxeln. Efter reparation och efterbesök hos Bilprovningen, kunde färden fortsätta.

Körde bromslöst på drivaxeln – klampades

Under måndagen stoppar trafikpolisen i Helsingborg ett vitryskt ekipage för kontroll. Föraren hade bra ordning på sina dokument. Värre var det med dragbilen han körde. Bilinspektörerna på plats konstaterade att bilen saknade allt vad bromsar heter på drivaxeln.

Utöver 3 000 kronor i böter, fick chauffören också se sin bil bli klampad. En klamp som inte omfattas av den bespottade 24-timmarsregeln.
– Den här klampen sitter kvar så länge bilen saknar bromsar, förklarar trafikpolis Richard Karlsson.

Lastbilen var på väg med ett komplett lass chips till en omlastningsterminal i Åstorp. Nu blev det ett oplanerat stopp ett fåtal mil från målet.

Klampen behövde dock inte sitta på särskilt länge. Redan efter några timmar dök Assistancekåren upp och ekipaget bärgades till STS verkstad i Helsingborg.

Idag dök det vitryska ekipaget åter upp på kontrollplatsen för att visa att han faktiskt fått bromsarna fixade.
– Vi har konstaterat att han fått lagat bromsarna och så snart han har varit på Bilprovningen och fått släckt den 3:a som vi satte på bilen, får han fortsätta sin färd, berättar Richard Karlsson när vi ringer upp honom på tisdagen.

Våra bilinspektörer och trafikpoliser har med andra ord sett till så att vi åtminstone har ett lastbilsekipage med dåliga bromsar mindre på Sveriges vägar.

Om artikeln

Publicerad: 2017-02-14 16:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Klampning Trafikpolisen Trafiksäkerhet