Planerat underhåll stänger ner trafikregister

Fordons-, körkorts- och yrkestrafiktjänster berörs

Från och med lördag 3 december klockan 15.00 till och med måndag 5 december klockan 06.00, som senast, kommer alla Transportstyrelsens fordons-, körkorts- och yrkestrafiktjänster att vara stängda. Detta med anledning av ett tekniskt underhåll.

Den enda tjänst som kommer vara möjlig att använda under tiden är Sök fordonsuppgifter med registreringsnummer via myndighetens webbplats.

I övrigt kommer det inte vara möjligt att anmäla eller söka några fordons-, körkorts- eller yrkestrafikuppgifter alls. Det gäller alla typer av webbtjänster, sms-tjänster och Transportstyrelsens app ”Mina fordon”.

Under driftstoppet kommer man inte att kunna göra några elektroniska ägarbyten och inte heller några av- eller påställningar.

Har du till exempel ett fordon som är avställt och har för avsikt att använda det under helgen måste du ställa fordonet i trafik senast lördag 3 december kl. 15:00. I annat fall kommer du inte att kunna köra med ditt fordon – även om du har en gällande trafikförsäkring.

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-29 13:40
Kategori: Nyheter
Taggar: IT-tjänster Transportstyrelsen Underhållsarbete Vägtrafikregistret