Nästa års dagar illustreras med bilder från förr

Elfte nostalgikalender på gång

När Stefan Andersson började ge ut Nostalgikalendern för elva år sedan, kunde han inte drömma om vilken succé det skulle bli. Nu kommer den elfte upplagan, full med lastbilar från förr.

Konceptet med en kvalitetskalender i storformat, baserad på lastbilsbilder från förr skulle visa sig vara helt rätt när Stefan Andersson på Alutrans gav ut sin första kalender år 2007. 

Månadsbilder tillsammans med en text som sätter in lastbilen i sin uppgift och tid gör kalendern extra intressant.
– Ett omfattande journalistiskt researcharbete ligger bakom varje månads text. Inga nytagna bilder på renoverade bilar förekommer, förklarar Stefan. 

Hans intresse för lastbilar började med modellbygge i mycket unga år och yrkesbanan fortsatte som fordonsingenjör inom släpvagns- och påbyggnadsindustrin. Främst är det intresset för lastbilar som drivit honom framåt.

Stefan Andersson har alltså hållit på med lastbilar hela sitt liv. På senare år har han blivit känd som skicklig fackpressjournalist där teknik, testkörning samt inte minst nostalgi är huvudämnen.

Han har fotograferat fordon och samlat bilder under drygt fem decennier. Det unika materialet ligger nu till grund för nostalgikalendern.

Nu ligger 2017 års kalender snart färdig. Den elfte i ordningen, där vi bland annat kan se en frostnupen Scania LS140 som står på helgvila i Grästorp, en trubbnosad Mercedes L1413 som jobbar med kranen på ett av Göteborgsvarven och en av Emanuelssons ”Smörbilar” Volvo F12 som just har lastat på Arla.

Mer information om kalendern som tar dig tillbaka till ”the good old days” och mycket annat, hittar du på www.alutrans.se

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-18 16:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Alutrans Nostalgikalender Stefan Andersson