Cummins får bidrag för utveckling av gasmotor

I Kalifornien har Cummins fått anslag för att utveckla en naturgasdriven motor för tunga fordon. Framgångar här, kan ge gasdrift i tunga fordon en skjuts framåt inte bara i Kalifornien.

På Heavy Duty Trucking hemsida läser vi att Kaliforniens Energikommitté (Energy Commission, CEC) har beviljat ett anslag på en miljon US Dollar till att utveckla en 12-liters naturgasmotor för tunga fordon. Motorn ska avge nära nog inga kväveutsläpp alls, har kommittén låtit meddela.

Anslaget fokuserar på existerande motorforskning och består av motorutveckling och vägtester med fordon. Motorn kommer att erbjudas som en val för fordonsflottor med större fordon, enligt CEC.

Sydkustens Air Quality Management District, kommer att arbeta tillsammans med Cummins Westport Inc, för att utveckla motorn som ska bidra till att möta 2010 års utsläppsstandard satt av California Air Resources Board (CARB) i syfte att förbättra luftkvaliteten på sydkusten och San Joaquin Valley.

Om artikeln

Publicerad: 2016-09-21 14:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Cummins Företagsnyheter Miljö Motor